Menü

Már most gondoskodhatunk a bérelt autóról a nyaralásra!

A címben szereplő mondat talán egy kissé elhamarkodottnak tűnhet a tél közepén, de nem az. Ha nem akarunk a nyaralás elején keresgélni, kapkodni, dilemmázni, mert nem találunk olyan autót, amilyen kellene, vagy mert nem tudjuk, melyik kölcsönző lehet jó és megbízható, érdemes előre gondolkodni. Fokozottan igaz ez, ha külföldre megyünk – mérjük fel előre a terepet, tanulmányozzuk át az ottani szabályokat, így elég sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és a családot.

Lehet előre foglalni

Ha megvan az úti cél, már nézhetjük is meg az interneten, hogy milyen autóik vannak. Gondoljuk át, hogy hová szeretnénk majd menni autóval a vakáció alatt, hányan leszünk, mennyi helyre lesz szükségünk. Így bő fél évvel korábban még valószínűleg igen széles lesz a kínálat, és nyugodtan tudjuk kiválasztani azt a járművet, ami a legjobban megfelel az igényeinknek. Ha megvan az autó, küldjünk is rá egy foglalást, így biztosak lehetünk benne, hogy nem viszik majd el az orrunk elől.

Nem mindenhol ugyanazok a szabályok!

Nem árt vele tisztában lenni, hogy a különböző országokban eléggé eltérőek lehetnek a közlekedési szabályok. Ha nem akarunk kellemetlenségeket, mindenképpen böngésszük át a célországban érvényes KRESZ-t, hogy tudjuk, mennyivel mehetünk, és milyen korlátozások vannak esetleg, amik nálunk nincsenek. Ne feledjük, a szabály nem ismerése senkit sem mentesít a felelősség alól! Éppen ezért a legjobb, ha tisztában vagyunk a szabályokkal.