Menü

Miért jobb a bérelt autó, mint a saját?

Nyilván mindenki tudja, milyen jó tud lenni, ha az embernek van egy saját autója, így nem kell senkihez alkalmazkodnia. Ezt a tényt nem is lehet vitatni, azonban sokszor a bérelt autó legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a saját. A bérlés ideje alatt ugyanis majdnem teljesen úgy használhatjuk az autót, mintha a mienk lenne, de olyan rugalmasságot biztosít, amit a saját kocsi sosem tudna.

Miről is beszélünk pontosan?

  • Mindig akkora, amekkorára szükségünk van. A saját autó mérete adott, bérelni azonban bármilyen autót lehet, így mindig olyan járművel járhatunk, amilyenre éppen szükségünk van. Ha elég egy kicsi, ami praktikus a városban, olyat kölcsönzünk, ha pedig egy nagyobb kell például egy költözés miatt, az is megoldható.


     
  • Nem kell karbantartani. Akinek volt már autója, az tudja, hogy bizony nemcsak a benzinköltségből áll az autó fenntartási költsége, sőt, talán az a legkevesebb. A szerviz nagyon drága tud lenni, ha azonban bérelt autót használunk, az autó karbantartása a legkevésbé sem a mi dolgunk.
  • Ha mégsem felel meg, lecserélhetjük. Nincs ez van, ezt kell szeretni. Ha néhány út után úgy döntünk, ez a kocsi mégsem nekünk való, egyszerűen kölcsönzünk egy másikat. Ha meg is vásároltuk az adott autót, ezt aligha tehetjük meg komolyabb veszteség nélkül. A bérelt autó egyik legnagyobb előnye, hogy annyit váltogathatjuk, amennyit csak akarjuk, míg meg nem találjuk azt, ami a legjobban megfelel az igényeinknek, de akár kíváncsiságból is próbálgathatunk különbözőeket.