Menü

Miért válasszuk a bérelt autót?

Az autóbérlés hazánkban egyelőre kevéssé ismert konstrukció, aminek az egyik legfőbb oka, hogy sokan egyáltalán nem ismerik az autóbérléssel járó előnyöket. Emellett elterjedt tévhit, hogy az autóbérlés költséges megoldás.

Saját vagy bérelt?

Amikor saját autót vásárolunk, az egyszeri vásárlási díj mellett meg kell fizetnünk az átírást is, illetve a rengeteg papírmunkát, ami az autó nevünkre írásával jár. Ezzel együtt magunkra vállaljuk a rendszer műszaki vizsgálatok költségét, a súlyadót, a biztosítási díjat, szervízdíjakat, évente kétszeri gumicserét, az esetleges alkatrészek meghibásodásának költségét is. Nem csak az autó árát kell megfizetnünk, de éves szinten akár százezreket költünk a fenntartásra is.

 

Ezzel szemben egy bérelt autó karbantartása, szervizelése, biztosítása a legtöbb szolgáltató esetében a bérbeadót terheli, ráadásul, ha bárhol elakadunk, ha bármi probléma adódik, nem csak csereautót kaphatunk, de azonnali segítséget is a nap bármely szakában az ország bármely pontján.

Nincs hitel, sem elköteleződés

Egy autó bérléséhez nem kell hitelt felvennünk, ráadásul hosszú távon elköteleződnünk sem, hiszen számos konstrukció közül választhatunk. A bérlési idő rugalmas, hosszú távú szerződés esetén könnyedén hosszabbítható, és ha mindez nem lenne elegendő, olyan autókat is bérelhetünk, melyek megvásárlását egyébként valószínűleg hosszú évekig nem engedhetnénk meg magunknak.

Összességében elmondható, hogy az autóbérlés hosszú távon is kedvező árú konstrukció: lényegesen olcsóbb, mint a taxi és klasszisokkal kényelmesebb, mint a tömegközlekedés.