Menü

Milyen állapotban NEM szabad visszaadni a bérautót

Az autóbérlés évtizedek óta létező szolgáltatás, ennek ellenére sokaknak még mindig nem sikerült megtanulni, hogyan is kellene rendeltetésszerűen használni a szolgáltatásait. Sajnos még napjainkban is nagyon sok probléma adódik abból, ahogyan az autókat egyesek visszaviszik a kölcsönzőbe használat után. Persze az ilyen helyzetek miatt kérnek kauciót a kölcsönző cégek, de általában ezt a sofőr egyáltalán nem fogadja el, ha a cég azt vissza akarja tartani, holott valójában teljesen jogos lenne. Ebből persze veszekedés, huzavona lesz, ami egyik félnek sem jó.

Hogy ne vidd tehát vissza a kocsit?

Nagyon koszosan. Persze a használat során az autó koszolódik, ez világos, nincs is vele gond. De ha jó sáros terepen mentünk vele, és az autót beborítja a barna sár, azért illik legalább a slaggal lemosni a nagyját, még ha nem is pucoljuk le minden egyes zegzugát.

Belül piszkosan, szeméttel teli. Csak egyetlen kérdést tegyünk fel magunknak: így vettük át a járművet? Nagy valószínűséggel nem. A kocsikat egy alapos takarítás után szokták újra bérbe adni a kölcsönzők, így mindenki egy tiszta belsejű autót vehet át. Az a minimum, hogy a szemetünket kiszedjük belőle, és ha nem is takarítjuk ki, de normális állapotot teremtünk. 

Itt-ott egy kis sérülés. Az egyik leginkább inkorrekt dolog, amit tenni lehet, az az, ha eltitkoljuk, hogy megsérült az autó, amíg nálunk volt. Ne legyenek illúzióink: a kölcsönző munkatársai alaposan meg fogják vizsgálni a járművet, még mielőtt a kauciót visszaadnák, és rá fognak jönni a sumákolásra. Célszerűbb egyenesen beismerni, hogy sérülés keletkezett az autón, egyből más megítélés alá esünk, és egy sor kellemetlen huzavonát kerülhetünk el.