Menü

Milyen autót béreljek?

Amikor autóbérlés kerül szóba, elég hamar merül fel a kérdés, hogy mégis milyen autót válasszunk. Sokakat izgalommal tölt el, hogy gyakorlatilag bármilyen autót választhatnak, de érdemes nem elszállni, hanem alaposan végiggondolni, hogy melyik fogja legjobban szolgálni az igényeinket. Lehet ugyanis bármilyen jó az autó, ha nem tudja ellátni azokat a funkciókat, amire szükség lenne.

Ezt vegyük figyelembe, ha autót bérlünk:

  • Legyen megfelelő a mérete. Nagyon fontos, hogy mindenki kényelmesen elférjen benne, és az is, hogy praktikus legyen az adott helyen, ahová mennénk vele. Városba például nem feltétlenül érdemes egy nagy autóval menni, ha a létszám miatt nincs rá szükség, mert problémás lehet a parkolás.
  • Igazodjon a terephez. Ha a hegyekbe szeretnénk menni az autóval, érdemes például terepjáróban gondolkodni, egy forgalmas városba pedig egy kicsi, mindenhová beférő autó lehet jó választás.


     
  • Legyen kényelmes. Ez főleg akkor lényeges, ha sokat tervezünk vezetni. Ha nagyon meleg van, szinte kötelező a klíma, amikor több száz vagy netán ezer kilométert tervezünk vezetni, de az ülések puhasága, nagysága se mindegy.
  • Fontos a létszám. Alap, hogy mindenkinek legyen helye az autóban, annyi személyes autót kell bérelni, ahányan vagyunk. Ha hosszú az út, és sok a csomag, az sem baj, ha kicsit nagyobb, így mindenki kényelmesen el fog férni.
  • Extrák. Sok autó van felszerelve mindenféle extrákkal, amik nagyon jól jöhetnek egy hosszú út alatt: klíma, kijelző az első ülések támláján stb. Nyugodtan érdeklődjünk ezek után, hogy kellemesen teljes az út!