Menü

Milyen felszerelésekkel induljunk el síelni?

Már javában tart a síszezon és mielőtt útnak indulunk, nem árt felkészülnünk az útra. Az útviszonyok teljesen mások a hegyekben, mint amit megszoktunk a mindennapok során. Sokan döntenek úgy, hogy a síelés idejére autót bérelnek, mivel sokkal kényelmesebb egy nagyobb gépjárművel nekivágni az útnak. Amikor kibéreljük a kocsit, jelezzük az autókölcsönzőnek a bérlés célját, hogy a szükséges felszereléseket biztosítani tudják számunkra. Nekünk pedig nem kell mást tenni, mint élvezni a síelést!

Téli gumi

A téli gumi kifejezetten a téli időjárási körülményekre lett kifejlesztve. Teljesen más futófelülettel rendelkeznek, mint a nyáron használt gumiabroncsok, sokkal nagyobb biztonságot, jobb tapadást kínálnak havas és jeges úton is.

Hólánc

A hólánc nélkülözhetetlen kellék a hegyekben való közlekedés során. A legtöbb országban ráadásul kötelező is a meglétük. A hólánc használata segít a havas és jeges utakon jobb tapadást és irányíthatóságot elérnünk, mivel szó szerint belekapaszkodik a hóba. Segítségével akár meredek emelkedőkre is könnyen felkapaszkodhatunk.

Síléctartó

Az autóra szerelhető síléctartó kötelező felszerelés azok számára akik családdal, vagy baráti társasággal indulnak síelni. Használata segítségével a síléceket nem kell az autón belül elhelyezni. Ezzel ne csak rengetek hely szabadul fel, de ráadásul sokkal biztonságosabb is a síléceket a gépjárművön kívül szállítanunk.