Menü

Min bukhatsz, ha autót bérelsz?

Az autóbérlés nagyon hasznos tud lenni, és számos esetben kihúzhat a bajból, de nem árt résen lenni, mert bizony vannak olyan buktatói, amik miatt rosszul járhatunk. Ezek leginkább a nem teljesen korrekt kölcsönzők malmára hajtják a vizet, már csak ezért sem árt alaposan áttanulmányozni a szerződés, mielőtt aláírod. Igen, az apróbetűt is. Emellett nem árt néhány szokással tisztában lenni, ha nem akarunk ráfizetni.

Mikre figyelj oda?

  • Ha leállt az autó alattad, ne nyúlj hozzá! Komolyan, még csak a motorháztetőt se nyisd fel. Annyit tegyél, hogy megpróbálod eltolni az útból, és azonnal hívd fel a kölcsönzőt! Mondd el, mi történt, és várd meg, hogy ők hozzanak segítséget, autómentőt, illetve csereautót. Így ugyanis nagyrészt egyértelmű, hogy nem a te hibádból állt le a kocsi, de ha belenyúlkálsz, és erre rájönnek, rád kenhetik a dolgot.
  • Csak akkor tankold meg visszavitel előtt, ha külön kérik! Általában teli tankkal kapod meg a kocsit, de hogy mennyi üzemanyaggal vidd vissza, nem mindig van kikötve. Hacsak nem szögezi le a szerződés, hogy annyi üzemanyag legyen benne, amennyivel elvitted, nyugodt lélekkel autózd ki az utolsó cseppig – minden csepp, ami marad, ajándék a cégnek.
  • Figyelj a tisztaságra! Ha nagyon koszosan, esetleg leöntött kárpitokkal, maradandó foltokkal adod vissza a kocsit, könnyen bukhatod a kauciót. Nagytakarítást nem kell végezni, de normális állapotúra pucold ki, mielőtt leadod. Szedd ki a szemetet, ha van folt, sikáld ki, hogy ránézésre rendben legyen.