Menü

Mindig legyen biztosításod!

Aki már bérelt autót, annak ismerős a szituáció, mikor megkérdezik: „Milyen biztosítást szeretne kötni?” Ez sokszor váratlanul éri a bérlőket, azonban nem kell megijedni, mindig érdemes biztosítást kötnünk a bérelt autóra.

Az önrész meghaladhatja a bérleti díjat

Érdemes olyan biztosítást kötnünk, amely teljes mértékben tartalmazza az önrész költségét is. Ennek a biztosításnak magasabb az összege, azonban ha véletlenül bekövetkezik a legrosszabb és balesetet szenvedünk a bérelt autóval, nem kell az utólagos költségek miatt aggódnunk.

Biztosítás lopás esetére

Autó tolvajok sajnos mindenütt vannak, és bizony a bérelt autókkal sem tesznek kivételt, ha úgy adódik a helyzet, hogy könnyű prédának látják, vagy úgy érzik, megéri. Ilyen esetekben nagyon ráfázhatunk, ugyanis elméletileg ki kellene fizetnünk az autót. Ha azonban van biztosításunk lopásra, nem kell megtéríteni a gépjármű árát, csak egy bizonyos önrészig vállalunk felelősséget.

Összefoglalás

A legtöbb esetben az alapbiztosítás önrész befizetését írja elő. A bérléskor érdemes olyan biztosítást kötni, mely teljesen egészében fedezi a károkat, önrész befizetése nélkül. Ez pluszköltséggel jár, de nagyobb biztonságot nyújt és biztos nem fognak felmerülni utólagos pluszköltségek.