Menü

Mire figyeljünk, ha külföldön bérlünk autót? – II. rész

Egy korábbi bejegyzésben már összeszedtük, hogy mire kell figyelni külföldi autóbérlés esetén, most pedig folytatjuk a sort. Külföldön ugyanis kicsit másképp működnek ezek a dolgok, mint Magyarországon, számos tényezőre oda kell figyelni, ami itthon fel sem merül, vagy éppen magától értetődő. Ezek sokszor apróságok, amik eszünkbe se jutnának. Ilyen például az is, hogy mennyi letéti díjat kell otthagyni a kölcsönzőnek az autóért.

Nálunk is van kaució

Autóbérlés esetében a kaució nem újdonság itthon sem, a kölcsönző cégek többnyire elkérnek egy bizonyos összeget, hogy ha kár keletkezik az autóban, abból fedezzék (már ha elég rá). Ez külföldön is divat, azonban amire fel kell készülnünk, az az, hogy az összeg jelentősen eltérhet. Nem kizárt, hogy elég súlyosnak tűnő összeget kell otthagyni letéti díjként, legalábbis ahhoz képest, amit itthon megszoktunk. Éppen ezért, ha külföldön szeretnénk autót bérelni, nem árt, ha vastag pénztárcával próbálkozunk. Általában a bankkártyán zárolják az adott összeget. A kocsi visszaadásánál azonban legyünk résen! Győződjünk meg róla, hogy valóban feloldották a zárolást, amennyiben sértetlenül vittük vissza a járművet.

A benzin kérdése

Sok cég trükkje külföldön, hogy teli tankkal adják át az autót, a benzint pedig természetesen kifizettetik, azonban üres tankkal kérik vissza. Könnyű kitalálni, miért éri ez meg nekik: ha nem autózzuk ki az összes üzemanyagot, nyertek némi pénzt azzal, hogy velünk viszont kifizettették. Éppen ezért, ha van rá lehetőség, igyekezzünk üresen kérni az autót, és tankoljuk meg magunk!