Menü

Mire figyeljünk oda a téli autókölcsönzés során

Olyan helyre utazol, ahol gyakori a hóesés? Esetleg síeléshez bérelsz autót? Ebben az esetben mindig győződj meg róla, hogy a bérelt gépjárművet megfelelően felkészítették a télre.

Ausztria, Németország és Svájc

Téli időjárási körülmények között Németországban és Ausztriában kötelező a téli gumi használata. A svájci hatóságok, a hóesésben leginkább érintett kantonokban, javasolják a téli gumiabroncs használatát. Amennyiben előre jelezzük úticélunkat a gépjárműkölcsönzőnek, a legtöbb esetben felkészítik a gépjárművet a várható időjárási viszonyokra. Azonban előfordulhat, hogy mindezért felárat számítanak fel. Síeléshez pedig mindig vigyünk magunkkal hóláncot!

Franciaország és Olaszország

Észak-Olaszországban októbertől áprilisig kötelező a téli abroncs használata és a hólánc megléte. Azonban az olaszországi autókölcsönzők sok esetben nem biztosítanak automatikusan téli abroncsokat az autóikhoz. Erre minden esetben figyeljünk oda.

Franciaországban a téli gumiabroncsok használata nem kötelező, azonban télen mégis érdemes használni őket, hogy biztonságosan közlekedjünk.

Autókölcsönzőnk minden évszakban a legmegfelelőbb abroncsokkal szereli fel gépjárműveit, így mindig biztonságosan utazhat Ön és a családja.