Menü

Mit jelentenek a különböző üzemanyag politikák

A különféle autókölcsönzők más és más üzemanyag politikával működnek, amelyek gyakran nem túl egyértelműek.

Tele tank – Tele tank (Full to Full)

Ez a világszerte leggyakrabban használt üzemanyag-politika, és emellett a legegyszerűbb és legjobban érthető is.

Lényege, hogy amikor felvesszük az autót, a tank tele van és a mi felelősségünk, hogy tele tankkal adjuk vissza leadáskor. Amennyiben nem tele tankkal visszük vissza a bérautót, akkor ki kell fizetnünk a hiányzó üzemanyagot plusz gyakran szervizköltséget is felszámolnak.

Tele tank – Üres tank (Full to empty)

Lényege, hogy az autót tele tankolva kapjuk meg, és a gépjármű felvételekor ki kell fizetni előre egy teljes tank értékét. Majd leadáskor üres tankkal adjuk vissza a járművet.

Az el nem használt üzemanyagot az autókölcsönző nem téríti vissza. Mindig akkor kell fizetnünk az üzemanyagért, amikor megérkezünk, tehát az autó felvételekor. Még ha előre ki is fizettünk a bérlést, az az ár legtöbbször nem tartalmazza az egy tank üzemanyag költségét, amit indulás előtt kell kifizetnünk.

Tele tank – Üres tank üzemanyag visszatérítéssel (Full to empty with refund)

Számos autókölcsönző módosította a „Tele tank – Üres tank” lehetőséget oly módon, hogy az jobban illeszkedjen az ügyfelek igényeihez és elvárásaihoz.

Ennek az üzemanyag politikának a lényege, hogy ki kell fizetnünk egy teljes tank üzemanyagot az autó felvételekor. A különbség az, hogy a maradék üzemanyag árát, ha az eléri legalább a tank 1/8-ad részét, visszatérítik. A vállalatok, akik ezt a politikát használják gyakran kötelező szolgáltatási vagy kényelmi díjat számolnak fel