Menü

Mit ronthatunk el egy autóbérlés során?

Amikor autót bérelünk legtöbben ügyelünk arra, hogy megfelelő legyen a szolgáltatás ár-érték aránya, vagyis elég jó autót béreljünk, kedvező áron. Ezt legtöbbször sikerül is megvalósítani, de az autókölcsönzésnek sajnos ezen kívül is lehetnek buktatói, amikre ha nem figyelünk oda, eléggé megüthetjük a bokánkat. Bár a legtöbben nem tartják kifejezetten bonyolult dolognak az autóbérlést, és nem is az, mégis érdemes azért körültekintően eljárni.

Összeszedtük, miket lehet elrontani!

  • Nem kötünk biztosítást. Bár az autóbérlésnél automatikusan kötünk egy biztosítást, ezt ki lehet terjeszteni, hogy lehetőség szerint minél kisebb felelősséget kelljen vállalnunk az autóért. Ez a szerződéskötéskor többletköltséget jelent ugyan, de nagyon jól tud jönni, ha az autót például ellopják, amíg nálunk van, vagy más hibájából összetörik.

     

  • Bedőlünk a látszatnak. Soha nem szabad ránézésre megítélni egy kocsi állapotát! Még a legrosszabb ócskavasat is ki tudják szépen takarítani, és le tudják mosni úgy, hogy tökéletesnek tűnjön. Mindenképpen menjünk próbakört az autóval, hogy lássuk, valóban jó-e, vagy csak szép a külseje.
  • Nem olvassuk el a szerződést. Nagyon amatőr hiba, de annál gyakoribb. Sok ember egyszerűen nem olvassa el, amit aláír, aztán csodálkozik, ha kellemetlen meglepetés éri. Egy autókölcsönzés szerződésében elég sok apróság lehet, ami fontos (a kocsi átadásának a módja, milyen esetekben milyen felelősség terhel stb.), ezért mindig alaposan olvassuk át!