Menü

Mit szabad és mit nem szabad autóbérléskor

Azoknak aki gyakran utaznak az autóbérlés folyamata, a foglalástól a kocsi leadásáig, gyerekjátéknak tűnhet. Azonban azoknak akik még nem béreltek autót, fejtörést okozhat az autóbérlés folyamata. Összeállítottunk egy rövid listát az autóbérlés legfontosabb tippjeiből, mit szabad és mit nem az autó bérlése során.

Szabad: Tele tankkal leadni a bérelt autót

A legtöbb kölcsönző megköveteli, hogy ugyanannyi üzemanyag legyen a tankban a gépjármű leadásakor, mint mikor átvetted. Ez a legtöbb esetben tele tankot jelent. Ennek elmulasztása plusz díjat vonhat maga után.

Nem szabad: Átvételkor és leadáskor elmulasztani az autó állapotának ellenőrzését

Ne felejtsd el megvizsgálni az autó belsejét és a külsejét, nyugodtan készíts videókat vagy képeket az ellenőrzés során. Ezek hasznosak lehetnek, ha bármilyen vitás helyzet alakul ki. Fontos megjegyezni, hogy az ellenőrzés elsősorban biztonsági célból történik.

Szabad: Megfelelő méretű kocsit választani

Mire szeretnénk az autót használni? Ennek eldöntéséhez tegyünk fel magunknak pár kérdést.

  • Miért kell autót bérelned?
  • Milyen tevékenységeket fogsz csinálni mialatt a bérautót használod?
  • Hányan utaztok?

Az előbbi egyszerű kérdések megválaszolása után nagy valószínűséggel már ki tudod választani, hogy milyen kategóriájú kocsira van szükséged.

Nem szabad: Meggondolatlanul vezetned

Könnyen elcsábul az ember, amikor egy új autót vezet, hogy kipróbálja mit is „tud”. Azonban ez akár balesethez is vezethet. A legjobb tanács, hogy úgy bánj a bérautóval mintha a saját kocsidat vezetnéd.

Szabad: Előre foglalni

Amikor már ismered az utazásod időpontját, ne húzd az időt: foglald le a bérautódat. Ez a stratégia néhány előnnyel is jár. Először is, az árak sok esetben alacsonyabbak, ha legalább egy héttel előre foglalsz. Másodszor, nagyobb lesz az autókból a választék.