Menü

Mit tegyek, ha elromlik a bérelt autó?

A bérelt autó nagyon kényelmes és gyors megoldást tud jelenteni, ha szükségünk lenne egy kocsira, de nincs sajátunk, vagy az éppen szervizben van, esetleg más jellegű jármű kéne. Ezek az autók sem hibátlanok azonban, sőt, mivel sok különböző ember használja őket, különböző vezetési stílussal, meglehetősen gyorsan szoktak amortizálódni. Persze a kölcsönző cégeknek kötelessége rendszeres időközönként szervizelni ezeket az autókat, hogy biztonságos legyen a használatuk. Ettől függetlenül bizony előfordulhatnak műszaki hibák használat közben.

Mit ne tegyünk, ha meghibásodik a bérelt autó, amikor használjuk?

Ha olyan hibáról van szó, amivel még továbbmegy az autó, akkor se használjuk tovább! Ha ugyanis romlik a helyzet, és nagyobb baj lesz, azért így már könnyen lehet, hogy mi leszünk a felelősek. Mindig csak addig menjünk, ameddig muszáj, vagyis amíg biztonságosan nem tudunk megállni. Ne kezdjük el bütykölni a kocsit, és ne is vigyük szerelőhöz a saját szakállunkra! Egyrészt, ez nem a mi dolgunk, másrészt, ha valami gond lesz, megint csak nekünk kell felelősséget vállalni.

Mit tehetünk akkor?

Ahogy említettük, az első adandó alkalommal álljunk félre egy biztonságos helyre, és azonnal hívjuk fel a kölcsönző céget! Ők majd intézik az autó elszállítását és javítását, valamint csereautót is kell számunkra biztosítaniuk, amennyiben önhibánkon kívül romlott el a kocsi. Ezen kívül semmi teendőnk nincs, a kölcsönző cég mindenről gondoskodik. A szerződés pedig tartalmazza, milyen esetekben van nekünk is felelősségünk.