Menü

Mit tegyünk, ha rossz az autónk?

Bárki bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy bár van autónk, de éppen nem tudjuk használni. Összetört, meghibásodott, vagy csak a rendszeres szervizelés került sorra éppen – teljesen mindegy, mi az ok, elég kellemetlen tud lenni, ha nincs autónk. Ilyen esetekben több megoldás is rendelkezésre áll: lehet autót kölcsönkérni, mást megkérni, hogy fuvarozzon, tömegközlekedni, vagy autót bérelni. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk.

Ha kölcsönkérünk egy autót

Bármilyen jó ismerős, barát, esetleg rokon autóját kérjük el, nem árt vele tisztában lenni, hogy komoly felelősség van rajtunk. Igaz, ennek az az előnye, hogy pont olyan szabadok vagyunk, mintha saját kocsit vezetnénk, de bármilyen probléma adódik az autóval, ki kell fizetnünk a kárt.

Mást kérni, hogy fuvarozzon

Ez alighanem az egyik legrosszabb megoldás, hacsak nem ugyanoda megyünk mindig – amire valljuk be, kevés az esély. Folyamatosan alkalmazkodni kell, és ez a másiknak is nyűg lehet.

Tömegközlekedés

Aki nincs hozzászokva, annak elég komoly kínlódás lehet: megtalálni, hol kel fel- és leszállni, várni a csatlakozásokra, másokkal együtt utazni. Nincs fűtés, túl meleg van stb.

Autóbérlés

A legtisztább megoldás. Felelősség ugyan itt is van, de minden szerződésbe van foglalva, nem lehetnek félreértések – és persze a bérbeadó is jól jár. Kölcsönzés esetén nem tartozunk a szívességgel, nem kell hálálkodni, kompenzálni, viszonozni: ez csak egy szolgáltatás, amiért fizetünk.