Menü

Mitől függ, hogy mennyibe kerül a bérelt autó?

Aki próbált már autót bérelni, az láthatta, hogy elég nagy a szórás a bérelhető járművek árai között. Ennek egyrészt a kölcsönzők eltérő árszabása az oka, másrészt pedig az, hogy az autó is elég különböző értékűek.

Egyszerűbben: nyilván nem lehet ugyanannyit elkérni egy Suzuki bérléséért, mint egy Mercedesért. Ezen kívül azonban még elég sok tényező befolyásolja, hogy mi fog kerülni a számla végére. De mik is ezek konkrétan?

Ettől függ, mennyibe fog kerülni a bérlés:

  • Mennyi időre kell az autó? Logikusan azt gondolnánk, minél hosszabb időre béreljük a kocsit, annál drágább lesz, de ez nem feltétlenül igaz. Hosszú időtartamra való bérlés esetén ugyanis gyakran olyan mértékű kedvezményeket adnak a kölcsönzők, hogy akár jobban is járhatunk 1-2 nap plusszal.
  • Milyen autó? Egyértelmű, hogy egy felsőbb kategóriás autóért többet kell fizetni, min egy kevésbé kiemelkedőért. Ha mindenképpen BMW-t szeretnénk, az valószínűleg többe fog kerülni, mint egy régi Opel például.
  • Milyen kategóriájú jármű? Mit bérlünk: teherautót, kisbuszt, személyautót? Természetesen ezeknek az ára sem ugyanannyi, hiszen egy teherautónak az értéke jóval nagyobb, mint egy átlagos személyautóé, és persze a kihasználhatóság, a funkció is szempont lehet.
  • Extrák. Minél több extra kényelmet nyújtó felszerelés van az autóban, valószínűleg annál feljebb megy az ára is. A hűthető kesztyűtartó, a klíma, vagy az ülésbe épített tablet jelentősen emelheti a költségeket.