Menü

Nem azt a kocsit kaptam amit lefoglaltam

Nagyon sokan felteszik maguknak a kérdést miután átvették a gépjárművet az autókölcsönzőben: „Nem ezt a kocsit foglaltam le”. Azonban ez egyáltalán nem szokatlan dolog, cikkünkből kiderül miért.

 

Miért nem azt a kocsit kapjuk amit lefoglaltunk?

Az autókölcsönzők gépjárműflottája folyamatosan változik, megújul. Erre azért van szükség, mert a bérautókat az átlagosnál gyakrabban használják, magasabb futásteljesítménynek vannak kitéve, mint a nem bérautók. Ráadásul az autókölcsönzőknek szigorú külső és belső szabályozásoknak kell megfelelniük, a járművek állapotát illetően, azért elég gyakran frissül az aktuális gépjárműflottájuk.

Sokan akár hónapokkal előre lefoglalják a kívánt gépjárművet. Az eltelt idő alatt, az autókölcsönző cégek akár lecserélhetik a teljes gépjárműflottájukat is. Ezért nem is vállalnak gépjárműtípusra garanciát, az esetek döntő többségében gépjármű kategóriát foglalunk le.

Milyen gépjárművet fogok kapni?

A lefoglalt gépjárműkategóriába tartozó autót kell kapnia az Ügyfeleknek és nem a foglalási oldalon, a kategória illusztrációjaként feltüntetett gépjárművet.

Azonban előfordulhat olyan szituáció amikor éppen nem áll rendelkezésre a lefoglalt kategóriájú autó. Ilyenkor két lehetséges megoldást szoktak a kölcsönzők felkínálni:

  • Alacsonyabb kategóriájú gépjárművet ajánlanak, oly módon, hogy a két kategória közötti árkülönbséget visszatérítik az ügyfélnek

  • Magasabb kategóriájú gépjárművet kap az Ügyfél, minden további plusz költség nélkül

Összefoglalva, nem kell megijedni, ha nem pontosan azt a gépjárművet kapjuk ami a foglalásunk időpontjában az autókölcsönző foglalási oldalán fel volt tüntetve. Nem adott kocsit, hanem kategóriát foglaltunk. Ha mégis fennakadás lenne, akkor mindig tartsuk szem előtt, hogy mint Ügyfél nem járhatunk rosszabbul mint az eredeti foglalásunkban szerepelt!