Menü

Olcsó húsnak híg a leve az autóbérlésben is?

Aki keresgélt már a neten autóbérlés témában, láthatta, hogy ha jobban beleássa magát a dologba, óriási árkülönbséget tapasztalhat. Ennek sokféle oka lehet, például az, hogy az egyik helyen csúcskategóriás autókat kínálnak, a másikon közepeseket, az egyik helyen vannak extra szolgáltatások, a másikon nincsenek stb. De amikor hasonló kategóriában vannak nagyon különböző árak, az bizony gyanakvásra ad okot.

Fel kell tölteni a telepet

Amiért ez a cikk megszületett, az egy személyes élmény: egy családtagom borzasztó állapotban lévő Opeljét sikerült az elmúlt hetekben eladni. Tudtuk, hogy a kocsira egy vagyont kellene költeni, hogy egy műszaki vizsgán átmenjen, meg még egyet, hogy tényleg jól működjön. Az is kisebb csoda volt, hogy ment még egyáltalán. Mégis nagyon gyorsan elkelt, mint a beszélgetésből kiderült, egy autókölcsönző cég vette meg, persze igen olcsón, az állapotára való tekintettel.

Kíváncsiságból megkérdezte a családtagom, hogy miért veszik meg, ha egyszer pontosan tudják, hogy milyen rossz az állapota (a vevők nem titkolták, hogy tisztában vannak a helyzettel). A válasz az volt, hogy fel kell tölteni a telepet a lehető legolcsóbban, olyan kocsikkal, amik azért jól néznek ki.

Ez azért elgondolkodtató: megvesznek botrányos műszaki állapotban lévő autókat potom pénzért, a lehető legolcsóbban összetákolják annyira, hogy a műszakit megkapja, és menjen, majd ezeket adják bérbe, természetesen a piaci árnál kedvezőbben. Érthető, hogy nem a bérlő baja, ha lerobban a kocsi, nem neki kell megjavíttatni, de az út szélén ő fog állni a csereautót várva, és ő késik el onnan, ahová indult. Nem árt tehát vigyázni az olcsó autókölcsönzőkkel!