Menü

Operatív lízing a legkisebb vállalkozásoknak is

Az úgynevezett operatív lízing, más néven tartós bérlet hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt konstrukció, pedig ennek a szolgáltatásnak az igénybevételével számos kisvállalkozásnak könnyebb lenne az indulás.

Hitel helyett

A hitelfelvétel egy induló vállalkozás esetében egyrészt nehéz, komoly hátteret igénylő feladat, másrészt azonnali likviditási problémákat okozhat – akkor is, ha csupán egyetlen járművet vásárolunk vállalkozásunk számára.

Ezzel szemben a tartós bérlet keretében akár 4-5 autóból álló flottát is bérbe vehetünk, melyet a sajátunkként használhatunk, azonban az indulóköltség többnyire még így sem éri el egy autó vásárlásának a díját, így nem kell már az induláskor hitellel kezdenünk vállalkozásunk életét.

 

Rugalmas kényelem

A legtöbb operatív lízing szolgáltató rugalmas szerződési konstrukciót kínál, így akár már vállalkozásunk indulásának pillanatában igénybe vehetjük a bérlési szolgáltatást egyetlen járművel, majd a járművek számát bármikor könnyedén növelhetjük, ahogyan a vállalkozásunk működése során erre igény jelentkezik.

Ráadásul a flottánk így 3-4 évente megújulhat, nekünk pedig semmi mással nem kell majd foglalkoznunk, mint azzal, hogy teljes mértékben kiélvezzük az autók nyújtotta imázst és kényelmet. Emellett a legtöbb szolgáltató esetében a bérleti díj tartalmazza a teljes adminisztrációt a biztosítási ügyintézéstől a súlyadóig, így nekünk nincs más dolgunk, mint a szerződésben rögzített rendszerességgel fizetni a bérleti díjat, valamint az esetleges járulékos költségeket.