Menü

Teherautó kellene? Jó megoldás a bérlés!

Sok olyan helyzet állhat elő az életben, amikor nagy szükségünk lenne egy teherautóra. Költözés, építkezés, szállítás – és még hosszasan lehetne sorolni. Az azonban viszonylag ritka, hogy pont van is az ember tulajdonában egy teherautó, az meg még inkább, hogy passzoljon az aktuális igényekhez. Persze lehet ismerősöktől kölcsönkérni, de az egyrészt nagy szívesség, ezzel együtt nagy felelősség, másrészt így megint csak ott tartunk, hogy be kell érni azzal, ami van, nem lehet igény szerint válogatni.

Bérelni bármilyet lehet

A szívességből kölcsönadásnál sokkal jobb megoldás, ha elballagunk szépen egy autókölcsönzőbe, és bérlünk egy olyan teherautót, ami teljesen megfelel az igényeinknek, céljainknak. Más kell ugyanis például egy építkezésnél a homok szállításához, és más egy költözéshez – előbbi esetben platós, esetleg billenős teherautóra van szükség, míg utóbbinál előnyösebb egy zárt rakterű teherautó, amit legalább ponyva fed. A méret sem mindegy, és egyéb extra igények is felmerülnek.

A szerződés mindent tisztáz

Azért is jobb ez a megoldás, mint az ismerőstől kölcsönkérés, mert a szerződésben pontról pontra benne van, hogy mekkora a felelősségünk bizonyos helyzetekben, és mikor kell esetleg fizetni valamiért. Ha azonban egy ismerős járműve hibásodik meg, amíg nálunk van, az nagyon kellemetlen, még ha nem is a mi hibánk. Ha mi törjük össze végképp. Az ismerősnek is kínos, hogy kifizettesse a kárt, és nekünk is, hogy nem tudtunk vigyázni arra, amit kölcsönkértünk – egy ilyen helyzet egyértelmű bizalomvesztéssel is jár.