Menü

Tévhit, hogy a bérelt autó mindig rossz

Az autóbérlés rengeteg helyzetben könnyíthetné meg az életünket, azonban sokan idegenkednek tőle. A legfőbb érv általában az szokott lenni, hogy drága, de ez nem feltétlenül igaz, csupán jól meg kell nézni, melyik kölcsönzőt választjuk, hogy az autó, amit bérlünk, tényleg megérje azt a pénzt, amit otthagyunk érte.  Az is fontos persze, hogy olyan autót kölcsönözzünk, ami megfelel az aktuális céljainknak – ez lehet az alacsony fogyasztás, nagy méret, vagy bármi. Sokan jönnek azzal a kifogással is, hogy a bérelhető autók mind ócskavasak, pedig ez egyáltalán nem igaz.

Rendszeresen ellenőrzik a műszaki állapotukat

Tény, hogy a bérelhető autókat sokan, sokféleképpen vezetik. Minden autóvezetőnek van egy egyéni vezetési stílusa, ami azért egy idő után nyomot hagy az autón, amit használ. Akik azt gondolják, hogy a bérelt autók rosszak, általában éppen ezzel érvelnek: ki tudja, milyen emberek vezették, mennyire tapasztaltak, és mennyi érzékük volt a vezetéshez. Tény, hogy egy rossz sofőr sok kárt tud tenni egy autóban, azonban a bérelhető autókat meglehetősen gyakran nézik át, hogy biztosan ne legyen vele probléma, mikor kiadják őket.

A saját autónk sincs ilyen gyakran ellenőrizve!

Gondoljunk csak bele, milyen gyakran ellenőriztetjük az autónk állapotát: a legtöbben csak akkor, amikor eljön a kötelező műszaki vizsga ideje. Ez persze nem éppen helyes hozzáállás, de ettől még így van. Ha így nézzük a dolgot, a bérelt autók még biztonságosabbak is, mint a saját, mert gyakrabban vannak ellenőrizve, így a műszaki állapotuk biztosan megfelelő.