Menü

Tévhitek az autókölcsönzéssel kapcsolatban

Közeledik a nyár, ami a nyaralás és ezáltal az autókölcsönzés főszezonja is. Azonban mielőtt autót bérelnénk, nem árt ha eloszlatunk néhány gyakori tévhitet a bérléssel kapcsolatban!

Csak nemzetközi cégektől érdemes bérelni

A legtöbben nem tudják, hogy a brókercégek általában kombinálják a nagy cégek ajánlatait kis helyi kölcsönzők ajánlataival. Ezáltal a kisebb cégek jó ajánlataihoz közvetlenül hozzájuthatunk, miközben ugyanazt a szolgáltatást nyújtják, mint a nagyok. Sok brókercég, mint például a piac független helyi autókölcsönzők, nem rendelkeznek magas ismertséggel, de a szolgáltatás, amit kaphatunk tőlük, megegyezik a nemzetközi cégek szolgáltatásaival.

Minden kárért fizetni kell

A valóság az - autókölcsönzőtől függően -, hogy az apró károkért, mint például kisebb kavicsfelverődések, nem számítanak fel díjat.

Az autókölcsönző cégek irodái egész nap nyitva tartanak

Mivel a repülőterek mindig nyitva vannak, sokan azt gondolják az autókölcsönzők irodái is nyitva tartanak. A legtöbben azt hiszik, hogy bármikor felvehetik és leadhatják az autót minden felmerülő költség nélkül, de ez nem így van. Érdemes előre ellenőrizni a kölcsönzők nyitvatartási idejét, illetve hogy a munkaidőn kívüli felvételért és leadásért mekkora díjat számítanak fel.

A hitelkártya és a bankkártya ugyanaz

Azok az autókölcsönző cégek, amelyeknél a weboldalon keresztül is lehet foglalni és fizetni, általában kérnek egy hitelkártyát. A hitelkártya segíti az előengedélyezést, és a zárolást. Amikor visszaadjuk a bérautót, a zárolt összeg szinte azonnal visszakerül a kártyára. Ez a zárolás nem igazi tranzakció, nincsenek tranzakciós költségei.

A bankkártyák között viszont vannak olyan típusok, amelyeken nem zárolható összeg, ilyenkor a kölcsönzők a pénzt leveszik róla és ennek legtöbbször vannak tranzakciós díjai. Az ilyen típusú bankkártyák esetén a visszatérítésre akár 30 napot is várnunk kell.

Pontosan azt a modell kapjuk, amit előre lefoglaltunk

Habár az autó mérete ugyanakkora lesz, nincs rá garancia, hogy pont ugyanazt a modell kapjuk, mint amit előre kinéztünk. Az ajtók és az ülések száma azonos lesz, de egyéb jellemzők mások lehetnek, de ez talán nem is jelent semmi különbséget az ügyfélnek. Az autókölcsönzők soha nem adnak ígéretet színre vagy modellre vonatkozóan. Azonban nem kaphatunk kisebb autót, mint amekkorát előre lefoglaltunk.