Menü

Tippek a kánikulai vezetéshez

Még javában tart egész Európában a kánikula. Ilyenkor még jobban oda kell figyelnünk a vezetésre, ezért következzen néhány tipp melyekkel megkönnyíthetjük az autóval való közlekedést a legmelegebb időben is.

Legyünk türelmesebbek

A nyár a nyaralások ideje, ezért mindenhol, főleg a tengerpartok közelében, megnő a forgalom. Emiatt sokszor alakulnak ki dugók és a meleg miatt sokan türelmetlenné válnak. Ráadásul a turisták nem ismerik a nyaralóhelyüket, ezért sokszor hirtelen lassíthatnak, megállhatnak. Mindig legyünk türelmesek, ezáltal elkerülhetjük a felesleges idegeskedést és a baleseteket is.

Ne hagyjunk senkit a kocsiban

Nagyon fontos, hogy semmilyen körülmények között se hagyjunk gyereket és háziállatot a gépjárművünkben. Az autó pillanatok alatt felforrósodik még lehúzott ablakok mellett is.

Árnyékos helyen parkoljunk

Mindig keressünk egy árnyékos helyet, például egy fa alatt amikor leparkolunk. Sokkal kevésbé melegszik fel az autó belső hőmérséklete, mintha a tűző napon hagynánk kocsinkat. Emiatt este sokkal kellemesebb lesz beülni gépjárművünkbe.

Ne vezessünk fáradtan

Fontos, hogy mindig kipihenten üljünk a volán mögé, kifejezetten igaz ez, ha hosszabb útra indulunk. Fáradtan a reakcióidőnk lelassul, és kánikulában hajlamosak vagyunk idegesebben is vezetni. Vezessünk kipihenten és így biztos minden probléma nélkül eljutunk úticélunkra.