Menü

Tippek első alkalommal történő autóbérléshez

Az első alkalommal történő autóbérlés egyszerre lehet izgalmas és ijesztő is. Következzen néhány hasznos információ és tanács, hogy biztos minden simán menjen az autóbérlés alatt.

 

Az árak általában magasabbak 25 év alatti bérlők és sofőrök részére. Erre nem árt a bérlés megkezdése előtt odafigyelni és érdeklődni a szolgáltatónál, hogy lesz-e emiatt bárminemű felár.

A bérléshez szükséges hitel (vagy betéti) kártya, illetve érvényes vezetői engedélyre. A jogosítvány másolata szinte biztos, hogy nem elégséges a legtöbb szolgáltatónál, ezért mindig legyen nálunk az eredeti!

 

Mindig tartsuk be a foglalás során megadott felvételi és leadási időpontokat. Ez azért fontos, mert sok szolgáltatónál csak akkor garantált a lefoglalt autókategória, amennyiben időben felvesszük a gépjárművet. Természetesen kivételt képez például, ha késik a repülőgépünk. A leadási időpont pedig azért fontos, hogy utólag ne kelljen a késői leadás miatt felárat fizetni.

Mindenre, tehát az önrészre is kiterjedő biztosítást kössünk, így nem lesz utólagos költségünk egy esetleges kárból adódóan.

 

Mielőtt felvesszük és mikor leadjuk a gépjárművet, nézzük át, hogy nincs-e sérülés a gépjárművön, így elkerülhetjük a későbbi vitás eseteket.

A foglalás során meghatározott üzemanyagpolitikát érdemes betartani, mert ezáltal elkerüljük az utólagos üzemanyagköltségeket.

 

Amennyiben a bérlés időtartalma alatt problémánk van a gépjárművel, esetleg káresemény történik (például egy kőfelverődés miatti repedés a szélvédőn), minden esetben azonnal jelezzük a szolgáltató felé!