Menü

Tippek nagy forróságban történő vezetéshez

A nyári hőségben sokszor nem tudjuk elkerülni a legnagyobb hőségben történő vezetést. Néhány trükkel elkerülhetjük a leggyakoribb hőséggel kapcsolatos meghibásodást.

Mindig legyen nálunk tartalék víz

Mindig tartsunk a kocsiban az összes utas számára elegendő folyadékot, sőt ha lehet a szükségesnél többet is. Valamint kerüljünk a koffein tartalmú italok fogyasztását, mert azok vizhajtó hatásúak.

Soha ne hagyd egyedül a gyerekeket a kocsiban

Az autó belső hőmérséklete nagyon gyorsan 40 celsius fok felé szökhet, ezért soha nem hagyjuk a gyereket a gépjárműben.

Tiszta szélvédő

Fontos a tiszta szélvédő, mivel a szennyeződések és a karcolások szétterítik a fényt ezzel zavarják a megfelelő kilátást.

Tervezzünk előre

Győződjünk meg arról, hogy mobiltelefonunk fel van töltve és mindenképpen legyen nálunk telefontöltő.

Védekezzünk a nap ellen

Hosszabb utazásnál problémát okozhat a folyamatosan ránk sütő nap. Sokan nem is gondolnák de akár a kocsinkban is kaphatunk napszúrást. Ez ellen a legkönnyebben egy sapka viselésével védekezhetünk.

Légkondicionáló

Hosszabb út előtt nem árt szakemberrel átnézetni a légkondicionáló berendezést. Nagyon kellemetlen amikor a megszokottnál nagyobb üzembevétel miatt, a klímaberendezés leáll.

Gumiabroncsok

Minden esetben ellenőrizzük a gumiabroncsok levegőnyomását, hogy megfelelő – e a nyomásuk. Valamint minden esetben legyen a kocsinkban egy teljes értékű pótkerék.