Menü

Többen mennétek ugyanoda? Optimalizáljátok a költségeket!

Ha a lakóhelyünktől távol van valamilyen rendezvény, ahová a család apraja-nagyja meg van hívva, esetleg pár helyi barát, ismerős is, sokszor problémát okoz a célhelyszínre való eljutás. Majdnem biztos, hogy legalább néhány embernek lesz kocsija, akik el is tudnak esetleg vinni másokat, de még így sem garantált, hogy lesz elég férőhely az autókban.Ha pedig belegondolunk iszonyú sok pénz azt a sok autót tankolni oda-vissza, ráadásul hosszú úton igen kényelmetlen lehet nyomorogni egy kisebb autóban. Ilyen helyzetben lehet, hogy jobban járunk, ha nem a saját autónkat fogjuk be.

Béreljünk nagyobbat!

A példa onnan jutott eszembe, hogy egy rokon ballagására voltunk hivatalosak az ország másik felébe. Nos, az a család elköltözött, mindenki más viszont itt él, körülbelül 20 embernek kellett eljutni ugyanoda. Ez minimum 4 autó, de nézve a csomagokat, az autók méretét, az utazók testalkatát, inkább 5 vagy 6. nagy távolságról van szó, tehát a benzin sem két forint. Másképp oldottuk meg a helyzetet: béreltünk közösen kisbuszt.

A buszba a rokonság nagyja befért, szerencsére olyan ember is akadt köztünk, aki tudta vezetni. Aki mégis lemaradt, az ment utóval – de mégiscsak egy autó, nem 6. Tankolni így csak két járművet kellett, a busz bérleti díját pedig elosztották a rokonok, így mindenki jobban járt anyagilag. Nem mellesleg sokkal kényelmesebb volt az utazás, és az úton is mindenki együtt volt, nem konvojban kellett végigmenni több száz kilométeren át.

Ez persze csak egy példa, sok olyan helyzet lehet még, hogy az ember jobban jár, ha nagyobb járművet bérel.