Menü

Utazás háziállatokkal

Nyaralásukra sokan magukkal viszik a házikedvencüket is. A biztonság a háziállatainkkal történő utazás során is elsődleges szempontúnak kell lennie. Nem csak a saját, hanem a kiskedvencünk szempontjából is, hiszen sok esetben őket is családtagnak tekintjük.

A legtöbb ország közlekedési szabályai előírják, hogy az állatokat (elsősorban a kutyákat és macskákat) csak úgy lehet szállítani, hogy semmilyen szituációban se akadályozza a sofőrt a vezetésben.

Ezt a szabályt nagyon szigorúan veszik. Például amennyiben balesetet szenved egy állattulajdonos, minden esetben az első, hogy a hatóságok megvizsgálják, hogy a háziállat el volt e zárva a vezetőtől. Amennyiben a szabályok nem voltak teljes mértékben betartva a biztosítótársaságoknak jogában áll elállni a kár megtérítésétől.

Hogyan utazzunk biztonságosan háziállatokkal?

  • Szerezzünk be speciálisan kiálatoknak gyártott biztonsági övet, vagy szállítódobozt
  • Mielőtt elindulunk sétáltassuk meg házikedvencünket. Így levezetik a felesleges energiáikat és kellőképpen elfáradnak, ezáltal sokkal nyugodtabbak lesznek a gépjárműben
  • Iktassunk be pár óránként szüneteket, ahol a szabad levegőn lehetnek az állatok. Ilyenkor elvégezhetik kis illetve nagydolgukat is, és levezetik a felgyülemlett energiáikat
  • Soha ne hagyjuk állatainkat egyedül az autóban!