Menü

Védd magad plusz biztosításokkal, ha hosszabb távra bérelsz autót!

Az autóbérlés már régen túllépett azon a szinten, hogy ha nyaralok valahol, és meg akarok nézni egy távolabbi látványosságot, egy napra elviszek egy járművet, majd este visszaviszem. Az autóbérlés hosszútávon is kiváló megoldás lehet. Napokra, esetleg hetekre, ha szervizben van az autónk, vagy éppen eladtuk, és még nem találtuk meg az utódját. Hónapokra, ha egy szolgáltatáshoz béreljük hosszabb távon, például taxinak, oktatóautónak, teherszállítónak. Utóbbi esetekben azonban nem árt, ha extrán védjük magunkat.

Mindig van egy alap biztosítás

Amikor megkötjük a szerződést egy autó bérlésére, mindig automatikusan kötünk egy alap biztosítást, ez azonban sok esetben nem elég. Ha például a saját hibánkból összetörjük a kocsit, biztosak lehetünk benne, hogy fizetnünk kell majd a kaución felül is. Ez azonban elkerülhető, ha a szerződéskötéskor további biztosításokat is kötünk, amik majd fizetnek helyettünk az ilyen esetekben. Ez megdobja ugyan a szerződéskötés árát, de közel sem annyival, mint egy esetleges javíttatás.

Hónapok alatt bármi történhet

A plusz biztosítások kötése nem feltétlenül szükséges akkor, ha csak 1-2 napról van szó, azonban nagyon hasznos akkor, ha hosszútávra bérlünk. Hosszú idő alatt ugyanis bármi történhet, az autó meghibásodhat, vagy akár egy koccanásunk is lehet. Ha ebben az esetben nem szeretnénk állni a javítás költségeit, jól jöhet a biztosítás. Persze lehet, hogy „kidobott pénz” lesz, de mégiscsak ad egy biztonságérzetet, nem kell aggódnunk, hogy mi lesz, ha baja lesz a kocsinak.